Трябва ли да се случи най-лошото, за да бъде отстранен опасен кабел, намиращ се на русенска улица?

Гражданите на Русе живеят в страх - това е съвсем основателно. Причината е електрозахранващ кабел, който се намира на улица "Янтра". Преди известно време Добромир Митев сигнализира за проблема и тогава от общината са реагирали - на следващия ден служители взели решение да спрат тока, който върви по кабела, пише glasnews.bg.

 Така обаче половин година не светят лампите на ул. "Янтра", тъй като те се захранвали от въпросния кабел.

"Днес обаче какво се случва - няколко работника извадиха стария кабел, разчовъркаха малко фугата и почнаха да слагат нов кабел в старата фуга. При което аз реших да ги питам знаят ли каква глупост правят, на какви стандарти отговаря това кабелополагане и кой ще поеме отговорност, ако токът убие някое дете, както преди време в София", пише в публикацията си във Фейсбук Добромир Митев.

"Почнаха се едни телефонни разговори, разправии, накрая аз и още няколко човека бяхме уверени, че ще го сложат само временно, а утре ще махнат плочките и ще го положат като хората, вкопан и в гофра, поне да отговаря на някакви минимални изисквания", допълва още мъжът.

Жител на Русе с "писмо" до кмета: Г-н Кмете, искаме да живеем в поддържан град!

С разочарование Добромир установява, че лампите на ул. "Янтра" вече светят, което означава, че по кабела върви ток.

"Той си е в същата фуга, която така е замазана, че и до пролетта няма да изкара и кабела отново ще лъщи горе", опасява се той.

Добромир се надява отговорните служители да положат опасния кабел както е редно, но се съмнява, че това ще се случи.

"А дори и да се случи - пак стои въпросът защо 4 човека днес загубиха цял един работен ден, харчейки от нашите пари, за да свършат едно голямо нищо?", чуди се Митев.

"И само да ви кажа, че това, което направихте днес се нарича немарливо изпълнение на работно задължение и безстопанствено изразходване на общински средства", допълва още той.

Валентин Михов коментира поста, като споделя, че той също е подавал сигнал за въпросния кабел. 

"И аз съм информирал за въпросния кабел, една седмица след инцидента в гр. София. Апелът на кмета е: "Не стойте безпричастни, подавайте сигнали". Подавал съм, не един, всичкото е ПР и ФБ популярност. Загубил съм надежда вече. Всичките ги "облъчват" след встъпването им в длъжност", пише Михов.

GlasNews.bg се надява, че Община Русе ще вземе адекватно отношение по въпроса. Ако ли не, то това означава, че управниците чакат да се случи най-лошото.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук