Пети ден драмата с изчезналия софиянец Мирослав Късовски продължава. Както БЛИЦ писа, няма следа от 34-годишният планинар, който в сряда е тръгнал от хижа „Тъжа” да покорява връх Ботев с колело. Последно в ранния следобед се е чул с майка си, казал е, че времето се влошава, но ще се справи. От тогава следите му се губят. Все по-малко стават шансовете младият мъж да бъде открит жив. Температурите в Калоферския балкан през деня са – 6 градуса, през нощта падат под – 10 градуса. 
Пред БЛИЦ кметът на Калофер Румен Стоянов заяви, че чака реакция от министър-председателя Бойко Борисов, защото до момента министерството на отбраната не реагира на призивите и армията да се включи в издирването на Мирослав.

Кметът се е обадил на шефа на 61 Стрямска механизирана бригада Карлово-бригаден генерал Груди Ангелов с настоятелна молба армията да се включи в акцията, докато още има шанс Мирослав да бъде открит жив. Генералът обаче е бил категоричен, че военните могат да тръгнат към Джендема само с разпоредба на министър Ненчев.

За това вече се чака реакция от премиера. Чака се и МТЕЛ да реагира, за да установи клетките на мобилния оператор и така да помогне за локализирането на мъжа. На място в Калофер са роднини и близки на Късовски.

Днес на спасителна акция в Балкана тръгнаха над 10 спасители, от Калоферския и Троянския отряд, и приятели на изчезналия. Остава надеждата планинарят да е слязъл някъде и да се е подслонил. Иначе при тези температури и при факта, че не е би екипиран добре, няма да оцелее, коментираха запознати с тежките условия на планината в този сезон. Всички се молят Мирослав да бъде открит жив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ