ВиК дружествата в Българя се оперират от сдружения, които са част от Националната критична инфраструктура и като такива водните дружества са под постоянен мониторинг от ДАНС и полицията.

Това коментира пред БЛИЦ шефът на ВиК Пловдив Спартак Николов относно изнесената в медийното пространство информация, че в компанията ще нахлуят хора с качулки и ченгета.

Извънредно! МВР и ДАНС нахлуват във ВиК-Пловдив

Николков обясни още, че в първия работен ден на новата година във ВиК Пловдив са ходили униформени, които искали информация за финансовото състояние на дружеството и за кадровото обезпечаване на служителите, но това е било направено във всички ВиК дружества в страната.

ДАНС и Икономическа полиция извършват тези дейности заради водната криза в Перник. Крайният срок, за да се отговори на всички поставени от органите на реда въпроси е бил вчера. ВиК Пловдив е изпратил отговорите още вчера, поясни Николов.

Въпреки че от днес за една седмица е в отдавна плануван отпуск, той бе категоричен пред БЛИЦ, че в управляваното от него дружество няма никакви индикации, че ще има нахлуване на ДАНС и полиция.

Още веднъж той подчерта, че отговорите на въпросите, които са били пожелани от пловдвското ВиК, са били изискани от всички дружества в страната.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!