Абсурдна случка с паркиране предизвика въпроси в група на Пазарджик във Facebook. Главният герой в ситуацията е черен "Мерцедес", паркиран на велоалея в областния град. Проявата възмущава някои местни жители, които решават да я направят обществено достояние, пише GlasNews.bg .

Това обаче е съпътствано с перипетии. Причината? Хората не искали да застават с името си зад подобен пост и си препращат кадрите, които в крайна сметка споделя пазарджиклия, живеещ в чужбина.

"Аз съм в чужбина и явно според тях съм "недосегаем", и мога да пусна сигнал, затова споделям с вас снимка на неправилно паркирал автомобил. Нарушение според ЗДвП", пише мъжът.

"Паркирал върху велоалея. Какво пък? В Пазарджик , в неделя привечер, защо не? И може би тези хора спокойно щяха да качат снимката, а не да ми я пращат, ако към тях не се приближил друг минувач, който им казал: "Не снимайте, колата е на полицай, ще си имате проблем", отбелязва той.

"Възможно е минувачът да е подвел тези хора и това да е най-обикновен човек, а не служител на реда. Няма как да знам, защото съм на няколко хиляди км оттук", отбелязва човекът.

 Вижте цялата публикация, в която на длъж и нашир се обяснява проблема с паркирането, страха и тн.:

"Адмирации за админите на групата, които забраниха качването на анонимни публикации тук. Точно заради това човек, който го е страх, препраща на друг човек, който също го е страх, и той препраща на мен следната снимка.

Аз съм в чужбина и явно според тях съм "недосегаем", и мога да пусна сигнал, затова споделям с вас снимка на неправилно паркирал автомобил. Нарушение според ЗДвП:

Паркиране по велоалея след знак Г14/16. Регистрационен номер - РА5717КН. Паркирал върху велоалея. Какво пък? В Пазарджик , в неделя привечер, защо не? И може би тези хора спокойно щяха да качат снимката, а не да ми я пращат, ако към тях не се приближил друг минувач, който им казал: "Не снимайте, колата е на полицай, ще си имате проблем".

Интересно. Аз пък нямам проблем да кача снимка на това нарушение и ми е интересно дали автомобилът е собственост на полицай, или на обикновен човек.

Обикновен човек ли?

Полицаите не са ли обикновени хора? Не са. Те са малко по-важни (редом с учителите и докторите), поне според мен, защото те трябва да дават пример с поведението си в обществото, и те трябва да ни пазят от нарушители в обществото. Ако е така, нека колегите му тук, като видят публикацията, го предупредят да отиде да си премести колата.

Възможно е минувачът да е подвел тези хора и това да е най-обикновен човек, а не служител на реда. Няма как да знам, защото съм на няколко хиляди км оттук.

Ако бях в Пазарджик моментално бих отишъл на ул. "Стоян Ангелов", бих заснел от четири страни нарушението, бих звъннал на 112 и бих стоял там да изчакам патрулката. На тоя телефон съм звънял толкова пъти, че сигурно вече даже им изписва кой им звъни.
Това е. Благодаря за вниманието. Приятна вечер... А да, и колегата да си премести колата, моля".

Публикацията разделя местните жители. Някои считат, че подобни нарушения трябва да се санкционират, но за други водачът може да бъде оправдан. Според хората велоалеята не се използва, особено в тази ѝ част.

Вижте някои от коментарите, споделени от местните жители:

 "Не оправдавам нарушителя, но и да не се преекспонира с "велоалеята", защото от снимката се вижда, че това е краят й. Пред колата има нещо, като начупени строителни материали и няма как да мине от там каквото и да било", смята гражданин.

"Зад камиона на улицата има достатъчно място за паркиране, каквото и да има на алеята и тротоара мястото на колата не е там
въобще не е края. Дотам е "оправена". След това продължава до кръстовището", пише пазаджиклия.

"За съжаление дотам е тотал щета тази алея и се паркира стабилно", смята друг местен жител.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук