Има и такива шофьори - вечно бързащи, изнервени и недоволни, пише glasnews.bg.

Варненски шофьор на автобус възмути всички с постъпката си. За абсурдната ситуация разказва Димана Димова, която станала свидетел на това как шофьорът на автобус 148 го е домързяло да натисне копчето, за да се отворят вратите на превозното средство и да се качи възрастна жена.

Димана забелязала как жената бързала от подлеза, за да стигне до спирката и да се качи на градския транспорт. Жената стигнала навреме преди автобусът да потегли, но шофьорът не й отворил вратите, а тя дори почукала на една от тях.

Вероятно водачът на превозното средство се е направил на ударен или много е бързал - възможно е да е "гонил" график, но все пак - отварянето на вратите и качването на пътник би отнело не повече от 2 минути.

Ето как Димана Димова се обърна към шофьора на автобус 148:

"До шофьора на автобус 148 на спирката на автогарата, който го домързя да натисне едно тъпо копче да отвори вратата на една възрастна жена, която очевидно от подлеза по-бързо нямаше как да излезе, и на всичкото отгоре жената почука на автобуса и той все пак я остави.

Пич, пожелавам ти като одъртееш и теб така да те оставят някъде по улиците, щото такива като теб не заслужават нищо! Дребна душица!".

Публикацията на дамата предизвика редица коментари в мрежата. Марияна Желева отбелязва, че на спирката на ЖП гарата във Варна повечето шофьори са така. Ето какво пише тя: "Спират, хората се качват и затварят вратите.

После още пет минути чакат да им светне зелено и не отворят врати на хора, които им махат. Не всички, но повечето... за съжаление."

Според Петър Томов, преживял същото, трябва да има служебно лице, което да дава команди на водача, а не той да тръгва по свое усмотрение, оставяйки хората навън. "И аз съм преживял същото!

Много е лошо така, даже когато тръгва влака, съм виждал бягащи хора към него, а началник-влака изчаква хората да се качат и после дава "Готово"! Би трябвало и в рейса да е така!

Служебно лице да дава команди на водача, а не той да тръгва по свое усмотрение, оставяйки хората навън, нещо което при влаковете е недопустимо!", пише той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук