Голяма изненада очаква водачите, които от петък най-после ще могат да използват "Даме Груев" в Пловдив. Оказва се, че на улицата няма да може да се прави ляв завой към всички странични отклонения, съобщава Plovdiv24.bg.

Кметът Здравко Димитров направи на последния участък от трасето – близо до Кукленския транспортен възел. Димитров бе със своя заместник по строителство Пламен Райчев и двамата на място се убедиха, че пътното платно е напълно завършено и готово да поеме трафика.

"Тази вечер трябва да се махнат загражденията от съседните преки, както и тези, които ограничават движението по "Даме Груев“. Това означава, че от утре улицата ще може да се използва пълноценно. Довършителните дейности по тротоарите могат да се извършват и при пуснато движение, без да се пречи на шофьорите. Хората се измъчиха с този проточил се ремонт, но улицата вече е напълно готова и я пускаме“, заяви при огледа кметът Димитров.

Пресечки

Движещите се и в двете посоки автомобили обаче няма да могат да завиват наляво към пресечките. Това означава, че идващите от надлез "Родопи" например няма да влизат към "Братя Бъкстон", "Тодор Александров" и "Георги Икономов". 

"Улицата е от II клас, категория градска магистрала с прекъснат режим на движение, съгласно Наредба № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. на МРРБ. Това означава, че  ляв завой може да се прави само на кръстовище" - обясни заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Разделителната бяла лента се прекъсва само към улиците "Пере Тошев" и "Охрид" и единствено там ще се прави разрешен ляв завой.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук