Има образувано досъдебно производство срещу Марин Ичев и за дейността му като началник на РПУ-Троян. В скандала са замесени лошите практики в троянската полиция по времето на неговото управление и Сдружение Троян -166, което се е помещавало  в сградата на полицията в Троян, а дежурният на полицията е отговарял както за задълженията си по ЗМВР, така и за сдружението, пише troyanpress.com.

Деловодството на Полицията и Сдружението са били едно!

Представете си колко члена има това сдружение, а сега си представете, че трябва да подадете сигнал срещу някой от тях! Вече имате проблем, нещо повече, имате огромен проблем.

Сдружение Троян -166 било създадено да събира лепта от бизнеса за издръжка на полицията, а това знаем е забранено от ЗМВР. Това  вече е признак корупция!  Сдружението не помага на полицията в Троян от две години, откакто Ичев е преместен в Ловеч. Полицията не е хлопнала кипенците, напротив. Какво означава това, че парите са били ползвани за нещо друго и от другиго!

Кои са спонсорите и имало ли е проверки срещу тях, ами актове? Страхувам, се че отговорът ще бъде не!  Сага да видим кой пази Марин Ичев и кой му помага – има влиятелни приятели като депутати, кметове, съученик на Ичев е и Момчил Мондешки, приятел на Ичев е бившият шеф на полицията Георги Иванов, … и КОЙ ли още не? Дали тези лица са отговорни за всичко това, което се е случвало? Очаквам позвъняванията и заплахите срещу мен по повод Ичев да продължат, вече имах няколко такива, включително от депутат … !