Пловдивският рапър Никола Дринков – DRINK е един от арестуваните за хулиганската проява с джипове на Паметника на Съедниението. След кадри, показващи грубото нарушение, служители от Второ РУ се самосезираха. Арестуваните са мъже на 23 и 25 години, които посочили пред властите, че искали да снимат музикален клип. Именно това е причината да изкачват високопроходимите си автомобили по стълбите до постамента на паметника.

Пловдивският рапър Никола Дринков – DRINK

Стана ясно още, че другият арестуван Д.М.- 25-годишен мъж има предишнo осъждане. Двамата нарушители са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Случаят е докладван на районен прокурор. 

От Районна прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство и е разпоредено шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвиняеми.

По отношение на двамата днес ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. Те ще бъдат освободени от ареста срещу гаранции от 2 000 лева. След привличането им като обвиняеми наблюдаващият прокурор от РП Пловдив ще разпореди на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

"Според мен задържането на двамата младежи законо не е издържано. Не може вчера по обед да ги викат в полицията, да ги разпитат, след това да ги пуснат, а няколко часа по-късно да ги извикат отново и да ги задържат за 24 часа, защото от прокуратурата така са поискали. Според мен няма нарушение по чл. 325 от НК", коментира адвокатът на Дринков - Пламен Бонев, цитиран от TrafficNews

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти срещу 26.11.2022 г. джип изкачва стълбите на Паметника на съединението, където вече е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП-Пловдив се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа по ЗМВР.

Този месец името на DRINK-a бе замесено и в друг скандал. Ставаше дума за побой над 18-годишно момче, което разказа, че е билo пребитo от група младежи, сред които е бил и рапърът Никола Дринков, който също е нанасял удари и ритници, твърдеше пребитият. Малко след като публикувахме материал по темата, изпълнителят се свърза с нас, за да отрече твърденията на Симеонов, като заяви, че няма нищо общо с тази история и бе категоричен, че не е нанасял удари по 18-годишният ученик.

Известен роден рапър: Не съм пребивал никого, използват ме за реклама

Никола Дринков и неговият съучастник от видеото могат да бъдат глобени само за хулиганство. Причината е, че паметникът на Съединението не е защитен от Закона за културното наследство, защото там чл.7, ал.4, т. 3 постановява, че не са културни ценности „произведения на изкуството, собственост на техните автори, или такива, които не са по-стари от 50 години”.

Паметникът на Съединението е един от тези, които не са достигнали необходимата „достолепна възраст”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук