Цял ден пловдивчани теглят пари като луди и пазаруват в големите супермаркети. Причината е обявеното извънредно положение заради коронавируса, съобщава "Марица".

Непрестанният наплив блокира устройствата. На подобна ситуация се натъкнала и Ирина Иванова, която искала да си изтегли заплатата. Така и не успяла да намери работещ банкомат. 

Банки в Пловдив пък дезинфекцираха помещението след всеки трети клент. Разтворът е на спиртна основа, но е безопасен.


Освен това бюрата се почистват непрекъснато с мокри кърпички. Разпечатани са и предписания за клиентите, според които трябва да се спазва метър дистанция един от друг. Половината от служителите пък са предпочели да използват и маски като лично предпазно средство. 

Междувременно продавачка в магазин за парфюмерия беше решила освен с маска, да се защити и като използва хирургически ръкавици.

По думите й след обявяването на първия случай с коронавирус клиентите драстично намалели, а дори имало и дни, в който никои не посещавал дрогерията. Хората в кафенетата по главната и пътуващите с градския транспорт също намаляха. 

Много съм объркана, сподели учителка. Имам два кредита, а следващите поне две седмици няма да работя. Как ще ги плащам, как ще издържам семейството си, притеснена сподели тя.