Докторът, констатирал смъртта на Ангел Христов, е гастроентеролог в болница "Свети Иван Рилски" в Дупница.

Не отговаря на телефона си от два дни. На работното му място казват, че отсъства, защото е на разпит в полицията.

„Той само е констатирал смъртта, нищо друго не е направил. В селото Ресилово е констатирана смъртта. Там си е. Значи, вие, търсите нещо, което е толкова ясно. Починал си е в Ресилово, направено му е "мъртво проверителство", защото затова е издаден смъртният акт, но това, това го знам от първо лице. Даже знам, кои са били четиримата там“, каза пред bTV служител на болницата.

От вчера полицията е в болницата заради проверките по случая с Ангел Христов. Въпросният доктор е викан на разпит няколко пъти.

„Те го побъркаха. Той е направил нещо, което трябва да направи, констатирал е смъртта - масивен инфаркт. Това е цялата ви истина, от първо лице ви го казвам, не че нещо“, добави служителят.

Няма яснота и кога ще е поклонението пред тленните останки на Ангел Христов, което вече веднъж беше отложено. Днес прокуратурата освободи тялото му, след като резултатите от аутопсията са ясни - издирваният от Интерпол бивш спецполицай е починал от масивен инфаркт.

Погребението вероятно ще е утре, а разследването за това как и кога Ангел Христов е влязъл в страната и кой е знаел за това продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук