Снимки и пост в социалните мрежи, в който четем за добрината на един спасител на плажа, помогнал на майка, която придвижва детето си в инвалидна количка, за да види морето, предизвика вълна от възхищение във Facebook, пише glasnews.


Eто какво написа Гергана Стоянова:

"Искам да изкажа огромното си възхищение и благодарност към този Спасител, който преди всичко е Човек с голямо сърце!

В момента, в който видя майка, която буташе инвалидна количка с момиченцето си в нея, Спасителят отиде при нея. Жената беше се запътила към едно свободно пространство на около втора-трета линия от брега, защото напред беше доста пълно.

 Спасителят веднага я отмени в дърпането на количката и я поведе към първа линия. Настани количката и взе да се закача и да заговаря момиченцето. След като майката влезе във водата с детето, Спасителят отиде и намери чадър, донесе една лопата и започна да копае в пясъка. След като разпъна чадъра, премести количката, за да не е нагрята от слънцето.

Стоях съвсем близо и бях свидетел на добрината на този човек. Дори се уговаряха с другия Спасител как ще й помогнат при тръгване, за да качат двамата количката по стълбите.
Случката се развива на централния плаж в Бургас, до Бункера.

Нямаше как да не му стисна ръката! Огромни адмирации за този Човек!

Нека вземем пример от него и да бъдем толерантни един към друг и да си помагаме повече в и без това трудното време, в което живеем.

Огромни благодарности към тези мъже (другият не успях да го снимам). Не съм им искала позволение нито да ги снимам, нито да ги качвам, но се надявам, че няма да има проблем за това.

 Всеки ден съм на плажа с децата и неведнъж са ми помагали с количката по стълбите. Евала на всички  тях!

Апел и към всички плажуващи: нека създаваме по-малко работа на спасителите  и да се съобразяваме с техните напътствия и флаговата сигнализация.

Пускам тази публикация, защото искам повече хора да разберат за добрината и да последват примера!"