По разпореждане на специализираната прокуратура днес се прави проверка в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана и в завода за акумулатори "Монбат" в града, съобщиха от полицията.

От сутринта пред сградите на екоинспекцията и на завода за акумулаторни батерии в Монтана има полиция и жандармерия, а икономически полицаи и експерти проверяват документите в офисите. Работата в завода не е спирала и той продължава своето производство.

Директорът на РИОСВ в Монтана Деница Славкова неочаквано вчера беше сменена с Любомир Иванов, който е бивш областен управител на Монтана, бивш директор на РИОСВ от времето на правителството на Пламен Орешарски и настоящ общински съветник от "Воля".

Заводът за акумулатори "Монбат" е собственост на братята Атанас и Пламен Бобокови. Той е едно от най-големите предприятия в Монтана и в него работят много местни хора. До сега около него не е имало скандали и полицейски акции, припомниха местни наблюдатели.


Припомняме, че по-рано както БЛИЦ писа жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул.“Борисова“ в Русе, където се намира и почетното консулство на Украйна, и в къщата, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков, която се намира на ул.“Хан Аспарух“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!