Без резултат продължава издирването на 16-годишния Боян Маринов, който снощи изчезна във водите на Дунав край Силистра. В акцията са организирани граничните структури на България и Румъния, които координират действията си. 

Според свидетели на трагедията при настоящото високо ниво на реката и бързите течения е малко вероятно тялото да бъде намерено в българската акватория. По думите на родителите му Боян е отличник в училище и добър плувец, има две сестри и двама братя, трима от които са по-големи и работят в страната и чужбина. Майка му и баща му са безработни и семейството живее при крайно бедни условия, съобщава "Булфото". 

Какво е накарало децата да отидат на рибарската стоянка и да плуват в неохраняемия район, си задава въпроси бащата. Той не изключва и вероятността синът му да е бил бутнат във водата, уж на шега. Същевременно до лодкостоянката има охранителна камера, монтирана от рибарите. Може би кадрите от нея ще дадат отговор на родителите и следствието.

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство по повод инцидента. На 18 юни, вторник, в 20,05 часа бил получен сигнал на спешния телефон 112 за момче, което скочило в река Дунав и било повлечено от течението. За инцидента сигнализирали приятели на 16-годишния ученик и жена от заведение. 

Момчето отишло със свои приятели на реката, за да им покаже плувните си умения. Предния ден той заснел клип как скача в река Дунав и дори го показал на майка си. Привечер във вторник момчето скочило няколко пъти в реката. Последния път течението го повлякло. 

На помощ на приятеля си се притекъл 23-годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на момчето, но като не успял, се върнал на брега. Пред очите на приятелите си 16-годишният ученик изчезнал. Уведомени за инцидента са българските и румънските гранични власти.