Сигнал за труп вдигна под тревога точно на Великден полицията във Враца. Това съобщи BulNews.

Малко след 19 часа общинския съветник Нина Дакева е подала сигнал на тел. 112 за съмнителна ситуация в блок в района на Военното окръжие.

Преди това при нея дошли младеж и девойка, които поискали съдействие за връзка с нейната съседка Татяна Каленска. Госпожата била учител по български език и литература в Математическата гимназия.

Оказало се, че синът й, който работи в София, от няколко дни не можел да се свърже по телефона с майка си и затова помолил свой приятел да отиде до апартамента й. Момчето взел сестра си и отишли заедно да проверят какво става. Въпреки упоритото звънене и тропане по входната врата, никой не реагирал.

Пристигналият полицейски патрул поискал съдействие от пожарната и вратата била разбита.

Вътре униформените намерили 59-годишната Татяна Каленска да седи на леглото с отпусната глава. По първоначална информация, тя е починала още в сряда, когато за последно е била видяна от съседите.

През последните 2 седмици популярната учителка е била в болничен с диагноза „Пневмония“ и вероятно последващи усложнения от нея са били фатални за живота й.

На този етап все още не се знае кога ще бъде прощаването с Татяна Каленска, тъй като се очаква утре да пристигне синът й от София. Тя няма други близки.