Пожар е изпепелил къща във врачанското село Лиляче тази сутрин, съобщава bulnews.bg. Заедно с къщата е изгоряла и нейната собственичка - 85-годишна жена.  

Сигналът за горящия имот е подаден в 7.30 тази сутрин от съседка, която при вида на пламъците и издигащия се дим, незабавно се обадила на спешния телефон 112.  Възрастната жена е живеела напълно сама в старата къща, намираща се в покрайнините на селото. По данни на роднини, е страдала от тежка форма на деменция.  

На мястото на инцидента има екип на пожарната, който е потушил огъня и полицаи, работещи по изясняване на инцидента.  По неофициална информация пожарът е възникнал вследствие на незатворена врата на печката на дърва, с която се е отоплявал домът. Изцяло е изгоряло помещението, в което жената е спяла, както и части от останалите стаи. След загасването на пламъците, пожарникарите изнесли трупа на загиналата жена в двора на къщата, в очакване на медицински екип, какъвто още не е пристигнал.  

Семейството на загиналата жена - двамата й сина и внук й, живее в центъра на селото, при новината за случилото се, те веднага са пристигнали пред опожарения дом. По-късно тримата мъже бяха допуснати до трупа на извадената от пожарникарите жена.