17-годишната Емине Яшар е в неизвестност от 13 дни. Това съобщиха от семейството на тийнейджърката.
„Знаем, че е отвлечена и е била откарана в село Глухар. Подадохме жалби в полицейските управления в Кирково, Момчилград и Кърджали. Чакаме добре новини, но получаваме заплахи от похитителите“, заявиха от Яшаровия род в кирковското село Чорбаджийско. Фамилията е известна в региона като най-голямата, занимаваща се с животновъдство, пише 24rodopi.com.

„Не знаем дали е жива. Казаха ни, че била изнасилена от похитителя. Опасяваме се и за най-страшното. Мина много време, никой не я е виждал, може да не е жива. Може и да я принуждават да проституира“, притесняват се близките. Според тях, ученичката от Чорбаджийско е похитена от „момче от фамилията от Петлино, заради която преди година в Кърджали имаше смъртен случай, когато пак едно момиче изчезна, а неин братовчед вече е в затвора за убийството“.

Припомняме, че две фамилии – от Петлино и Кърджали, са във вражда от 14 януари м. г., когато изчезна 17-годишната Силвия. Нейните родители твърдяха, че тя е отвлечена от Райчо от Петлинската фамилия. Братовчедът на изчезналата тийнейджърка – Нурсен застреля на пазара в Кърджали 30-годишния Михаил (Махмуд) Христов, който е чичо на похитителя. Месеци след трагедията, от семейството на Райчо съобщиха, че Силвия е станаха тяхна снаха.
Тийнейджърът пристигнал в Чорбаджийско преди 13 дни с баща си и насила вкарал в автомобила Емине.

Според неофициални източници, изчезналата Емине вече живее на семейни начала с похитителя си. Тя е жива и здрава, за което е информирала в телефонен разговор баща си.

Близките й отричат да са говорили с нея. „Бяхме в Глухар, пуснахме жалби. След всяка жалба бащата на похитителя звъни и заплашва със смърт семейството на Емине“, твърдят от Яшаровия род.

Полицията издирва непълнолетната Емине.