20 ученици и двама преподаватели от Математическата гимназия в Пловдив ще бъдат поставени под карантина. Те са били на обучение по проект в Италия и ще бъдат под домашно наблюдение за две седмици.

От утре под ключ вкъщи изолирани ще бъдат 20 ученици и 2-ма техни преподаватели, завърнали се днес от Италия. Днес на летището в София незабавно са били прегледани всички ученици. Нито едно от тях не е имало висока температура и каквито и да е симптоми на заболяването. Но се налагат превантивни мерки.

Категорично е решено, че те няма нужда да бъдат изолирани в инфекциозната клиника или във ВМА в София, защото нямат клинична картина, но тъй като те са били в опасния район в Италия, където се разпространява коронавирусът, превантивните мерки са наложителни.Това потвърдиха от РЗИ в Пловдив. 

Директорът на училището съобщи първо за БНТ, че от утре се налага изолация на цял клас ученици.

Междувременно 60-годишна жена от Пловдив е настанена за наблюдение в Инфекциозната клиника в града. Тя се е върнала от екскурзия във Венеция на 16-и февруари.

В края на миналата седмица вдига температура около 38 градуса. Притеснена от ситуацията с разпространението на коронавируса в Италия сама веднага е потърсила лекарска помощ и сама е настояла да бъде приета и изолирана в инфекциозната клиника.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив съобщиха, че при въпросната пациентка липсва типичната картина за новото заболяване. Температурата й бързо е спаднала. Отново по нейно настояване й е взета проба за наличието на коронавирус и изпратена в Националната референтна лаборатория в София. Резултатите се очакват в сряда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ