Хубавото време през лятото провокира желанието на много хора да се възползват от шанса да организират личните си тържества, особено ако се касае за веселба на открито, пише trafficnews.bg. 

В малцинствения квартал Столипиново вече се отбелязва бум на сватби. Почти всяка вечер живеещите в източната част на Пловдив стават свидетели на улични веселби, сватби и сюнети. А звуците от кръшните кючеци с часове отекват над града. И макар понякога да вдигат невъобразима врява и шум все още не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред. Но то смее ли човек да направи забележка на такова нещо?

В интернет се появи видео от поредното ромско пиршество. В повечето случаи, думите са излишни. По свое му жителите на Столипиново успяват някак си да се сплотят и да направят всяко празненство един общоградски празник, или поне за живеещите около центъра на купона.

За там покани не са нужни. Обичайно главните герои в купона - младоженците са в центъра на вниманието - лъскавите рокли както на булката, така и на нейните шаферки, роднини и близки в този ден се открояват със своята шарения, шармантност и пищност. A преки свидетели на тържеството става целият ромски квартал. Младоженците, техни роднини и гости преминават на празнично шествие из улиците на Столипиново, демонстрирайки тоалетите си и бижутата за стотици левове.

Всяка булка мечтае да бъде с от пищна по-пищна и кичозна рокля, за която да й завижда всяка девойка. Панделки, камъни, пеперуди и всякакви дрънкулки са неизменна част от стайлинга на младоженката. Момъкът пък е с трептящо изгладена риза и добре гелосана коса. Обувките, разбира се, трябва да са лачени и така излъскани, че да се огледаш в тях. И родителите на младото семейство не остават по-назад - кой от кой по нагизден. Майката на булката от далеч може да бъде разпозната, като характерните признаци са златата от ушите до пъпа и кичозната прическа.

Очевидно за тези приготовления пари не се жалят, а броят на гостите няма значение - всеки идва, весели се, музика и танци има за всички. С широки сърца и винаги готови... Само те така го могат... А свидетели на последното тържество бяха полицаите от 6-то районно, под чийто прозорци се състоя празничното шествие.