Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), в партньорство с няколко общини от област Пловдив, има шансовете да реализира в България така желаната от цялата държава милиардна инвестиция.

Това посочи инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономически зона.

В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица, а огромна част от проекта се развива на територията на община Раковски, допълни инж. Панчев.

Според него концепцията представлява един от стратегическите проекти на Европа.

Дойде време да получим и реална подкрепа за интегрираната териториална инвестиция, след това, което с години се опитвахме да правим по естествен път, заяви директорът на Тракия икономическа зона.

По негова оценка това е отлична възможност бизнесът да получи и финансиране за реализиране на общ проект, който наред с инфраструктурата на общината, средства за образование и иновации, включва подпомагане и финансирането на конкретни инвестиционни проекти.

Инж. Панчев е оптимист, че след преминалата първа фаза на одобрение на интегрираната териториална инвестиция, скоро всички партньори заедно с общините ще започнат реализирането на проекта.

Амбициите ни са дори да започнем едно предварително изпълнение, допълни инж. Панчев.