Ученичка от Кърджали заряза школото в пети клас и поиска да има мъж. Още ненавършила 14 години, момичето напуснало дома си след като се запознало с батко в интернет. Бъдещият абитуриент оплел детето в социалните мрежи, съобщиха за 24rodopi.com отлично запознати с поредния случай в региона „Деца ще правят деца”.
 

Момичето разказало на родителите си, че иска да заживее с ученика от професионална гимназия в Кърджали, който бил в 12-и клас. Бащата и майката на детето обаче настоявали то да завърши поне осми клас.
 
Въпреки това момичето скъсало с школото още в пети. След като навършило 14 години, избягало с гаджето в Пловдив, където се укривали няколко дни. С полиция родителите успели да си върнат щерката. Съвсем скоро обаче момичето отново избягало от дома си и заживяло при гаджето в къщата на баща му.
 
Родителите се съгласили да благословят любовта им и направили къна, за да официализират връзката им. Тогава обаче се намесило българското законодателство.
 
Младият кандидат-жених влезе в съда в Кърджали. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност, но му наложиха глоба в размер на 1000 лева.
 
„Това е и най-честото наказание за подобен род деяния, въпреки, че законът предвижда и лишаване от свобода. Съдът обаче се съобразява с факта, че деянието е доброволно и от двете страни. Случаи като този са наистина много за нашия регион”, коментира топюрист от Кърджали.