Придошлите води на река Градевска край Симитли отнесоха джип “Опел Фронтера”, тръгнал да я пресича днес по обед, предаде БГНЕС.

Веднага щом нагазил в придошлата река, джипът бил понесен от нея. Закачил се на дървен пешеходен мост, на 10 метра от мястото, където тръгнал да я преминава. Шофьорът на автомобила е излязъл, невредим е.

Инцидентът се е случил около 12.30 часа. В 13.00 часа напорът на водата е съборил и понесъл моста, както и заседналия джип. Тепърва предстои изваждането му. Повикан е товарен автомобил.

На място пристигна патрулка, линейка, пожарна и Районна пътна служба.
 Вследствие на валежите през последните три дни реките край Благоевград са увеличили нивото си. Река Струма е качила 1.5 м., придошли са река Бистрица край Благоевград и река Рилска край Кочериново.

На входа на гр. Кочериново се е образувало езеро от прелял канал, наводнена е и ферма, водата от него тече по пътя към общината от три дни. „Удавиха ми се зайците, не мога да вляза в двора, водата е дълбока“, каза фермерът Кирил Стоянов.

Той се принудил заради наводненото стопанство да премести животните. Наводнен е и пътят към мандрата над фермата на Кирил. Причината е преливащ канал, захранващ ВЕЦ в района. Вода се стича и от придошлото Смочевско дере.
 

Река Струма при с. Бело поле е придошла, на пътя към склада с инертни материали на „Громахолд“ дежури фадрома. Голям е разливът край „Бистраците“ под село Мощанец. Придошлата река залива и колоните на строящия се мост на АМ „Струма“, тук миналата седмица бе отнесен понтонен мост.

Придошли са и вливащите се в Струма Градевска, Сушичка и Санданска Бистрица.

Въпреки покачването нивото на Струма, остават два метра до това от голямото наводнение от 5 декември 2010 г. Река Рилска също приижда, преливникът на ВЕЦ „Рила“ е пълен и изпуска водата през шлюза.

Баражът над Благоевград на р. Бистрица буквално кипи от придошлите води. На този етап няма опасност от заливане на сгради край река Струма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!