Служител от плувния басейн в Младежкия културен център в Бургас се държал безцеремонно с малките деца, които идвали вечерно време да спортуват – започвал да гаси лампите и да ги подканя да си ходят много преди да е изтекло работното време на общинското предприятие.

Това било редовна практика за този чичко, позната и на родители, принудени да тичат час по-скоро да си прибират децата. В сигнал на родител, цитиран от Флагман.бг, се казва следното:

„Детето ми тренира плуване в басейна при Младежкия културен център. Всяка вечер всички деца биват навикани от служителя, не му знам името, може би е треньор към някой клуб или отговаря за реда в сградата - да си събират багажа по-бързо и да се изнасят. Понякога той гаси и лампите, защото трябвало да си тръгне в 19:30 ч. Снощи, за пореден път тази сцена се разигра точно между 19:15 - 19:20 часа.Обявеното работно време на басейна на вратата е до 20:00 ч. Същото пише и в страницата на МКЦ- https://www.mladite.eu/bg/kontakti.

Моля за съдействие този тормоз да престане. Във всяка цивилизована държава край на работното време означава момент, в който се приключва работата с клиенти. Това че някой желае да се прибере по-рано, при условие че получава заплата за това, което върши в определеното работно време, не е причина да се гонят децата, да се пресират - да се оправят, преобличат по-бързо (това са цитати на служителя, б.р.). Така се изнервят и родителите, никой от нас не иска да остава повече от необходимото, повярвайте ни.”

Репортер на Флагман.бг веднага се свързал с директора на Младежкия културен център Катя Делчилова, която остана учудена, че е възможно подобно отношение в сграда, еталон за социално ангажирана институция. Г-жа Делчилова уточни, че басейнът е под шапката на ОП”Спортни имоти” и отношение по писмото на родителя трябва да вземе управителят на спортното съоръжение Константин Тодоров.Управителят Константин Тодоров призна за случващото се с неспазването на работното време, за което е бил повикан и при директора Живко Иванов

„Щом пише на вратата, че краят на работното време е 20 часа, това означава, че децата имат право да бъдат в самия плувен басейн и да плуват до 20.00 часа, а след това е нужно да им се даде толеранс около 15 минути, за да се облекат. Аз и моите служители бихме тълкували работното време по този начин и бихме го спазвали”, каза Делчилова.

Проверка на място установи, че вчера втора смяна в плувния комплекс са били три жени и спасителят Емануил Павлов. Управителят Константин Тодоров с неудобство потвърди, че сигналът на родителите е пристигнал и при директора на ОП ”Спортни имоти” Живко Иванов, който в момента пишел лично обяснение до подателя, с което се извинява и гарантира, че ще бъдат взети бързи мерки срещу поведението на спасителя. Той бил на работа в този басейн от два месеца и срещу него оплакването не било за първи път - по отношение на култура на поведение и спазването на работното време. Дори се наложило на 21 март, със заповед №109, да бъде извършен извънреден инструктаж на целия личен състав, тъй като е имало инцидент между Емануил Павлов и клиент, при който обаче общинският служител, чисто човешки и по мъжки бил прав.

Неофициален източник каза, че става дума за плувец, който бил засечен от спасителя да обезкосмява цялото си тяло гол пред малките момчета в съблекалнята. Павлов се възмутил от гледката и му направил бурна забележка. С твърд тон му заповядал веднага да си прибере епилатора и да се облече, с което обаче предизвикал обида у естета, последвана от остра реакция. Клиентът се развикал и настоял да види къде е написана черно на бяло забрана за почистване на косми в мъжката съблекалня, след което ударил един здрав ъперкът в главата на Павлов. Така джендърът го повалил на пода.


Документът, от който се вижда, че са взети адекватни мерки за затягане на дисциплината на 21 март, но след сигнала на родителите мерките ще са различни

Повикана е била полиция, давани са показания. Какви са последствията е неясно по отношение на МВР и Прокуратурата, но се твърди, че колективът е застанал зад Павлов, който е на преклонните за спасител 60 години, но бил стриктен по отношение на вътрешната дисциплина. Колегите му били убедени, че по мъжки той е прав. Затова обаче, че нервничел преди да изтече работното време, се оказа факт, който те не можаха да скрият.

Директорът на ОП”Спортни имоти” Живко Иванов уверява родителите, децата и всички посетители на басейна в Младежкия дом, че никой повече няма да дръзне да хока плувците да излязат от водата преди 20.00 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!