15 са новите случаи на заразени с Covid-19 в Бургас област. 7 от тях са лица - персонал в нощно заведение в Царево, пише Флагман.бг.

БЛИЦ припомня, че пък преди дни главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че Бургас е най-безопасният български град по Черноморието заради стриктното спазване на мерките. 

Снощи е новооткритата дискотека е трябвало да има абитуриентски бал, но след като излизат резултатите на служителите, тържеството се отменя. 

"Персоналът е бил тестван превантивно от управителя. Лицата са пристигнали 24 часа по-рано и всъщност изобщо не са започнали работа. Състоянието им е добро, нямат никакви оплаквания", каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

В статистиката влизат от 4 души от Несебър, които не са се почувствали добре и сами са се насочили към лечебно заведение, където да бъдат тествани. 

В Айтос също има един заразен - лекар от местната болна. Той е изолиран, тестван е и първият контактен кръг на здравното лице. Д-р Паздеров разкри, че няма опасност и болницата няма да спира работния си процес. 

В Сунгурларе положителен резултат за Covid-19 е дал работник от Социалния дом. В момента центърът е изолиран и достъпът до него е спрян. Останалите двама заразени са от Бургас. 

"Всички новорегистрирани са в добро състояние, нито един не е настанен в болница, няма особена клиника, така че няма място за притеснение", успокои д-р Паздеров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!