В ромското гето в бургаското село Равнец, където снощи изчезна 2-годишно момченце, днес се намира майката на детенцето – Цветанка Ангелова. Пред репортер на „Флагман“ треперейки призна, че цяла вечер се е молела на Бог нещо лошо да не се случи с малчугана.
 
„Не мога да си обясня какво се е случило. Или е отвлечен, или са го изяли чакалите. Дано Господ да е с него и да го пази”, каза майката.
 
Цветанка е многодетна майка, твърди, че имала 12 деца, но две от тях живеели в с. Кошарица. Според кмета на Равнец Христо Колев, Цветанка имала 14 деца и най-вероятно заради шока е объркала точната бройка. Основната версия, по която работи е отвличане на малкото дете.
 
То е имало вроден проблем и не може да се движи много добре. Абсурд е да избяга някъде, след като родителите му се кълнат, че са го оставили без надзор за не повече от 10-15 минути. Лозята и целият район над махалата, където последно е видян малкия, са обходени, но следа от момченцето няма. Само преди няколко дни баща му получил страховит заплахи от мъж от Кошарица, с когото имал личен конфликт.
 
„Да, действително се работи по тази версия, но повече не мога да ви кажа. В операцията от снощи са впрегнати всички възможни служби – полиция, пожарна, жандармерия и гранична полиция. Да ги оставим да си свършат работата”, каза кметът Христо Колев.
 
Роми от селото са видели вчера край махалата да обикаля черен автомобил със софийска регистрация. Колата няколко часа стояла в близост до гетото, без да има реално обяснение какво шофьорът е търсил там. Подозира се, че с точно този автомобил е отвлечено детето.