На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се контролът на пътя срещу нарушителите и срещу пияните и дрогираните зад волана. Сливенската полиция днес започва широкообхватна полицейска проверка, която ще се проведе едновременно на няколко места, предава Нова тв.

В целия район, който включва и част от „Тракия”, ще има проверяващи патрули. По магистралата  са с небрандиран полицейски автомобил. Ще бъдат връчвани глоби и ще се отнемат книжки на шофьори, които нарушават правилата за движение.

На главния път Сливен-Ямбол е установен нарушител, който превозвал петима души, с нерегистрирана каруца. 

Освен, че получи глоба, нерегистрираното и опасно за движение в този участък превозно средство беше отнето от собственика.

Взети са и книжките на шофьори за дрифтове. Според комисар Димитър Кикьов след наказателното постановление се изпраща покана на водача да предаде книжката си в Пътна полиция.

"Те се укриват и се наложи да сформираме екипи, които отнеха пет книжки на шофьори с влезли в сила наказателни постановления. Използваме свидетели и видеонаблюдение", обясни той. И допълни, че в петък са констатирани две нарушения с изпреварване отдясно в аварийната лента. 

"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочва още полицаят.

Главен инспектор Илиян Илиев споделя, че контролната дейност на пътя се осъщестява както с патрулни коли, така и с небрандирани автомобили. "Целта е да извеждаме агресивните водачи на пътя  от трафика и да бъдат санкционирани".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук