Удавник, който вероятно е получил инфаркт в морето или е имал здравословен проблем със сърцето, е спасен по чудо на Северния плаж след самопожертвователни и изключително точни действия на бургаски спасител, пише Флагман.бг. Вчера следобед около 17:00 ч., в бурното море и при мъртво вълнение, лайфгардът Георги Калчев, който бил на смяна по това време, забелязва синя шапка да плува около шамандурата на 1 пост на плажа.
Той се усъмнил и веднага предприел спешни мерки по изваждането на бедстващия във водата човек.

Кошмарите по родното Черноморие нямат край! Спасители изкараха от водата мъж в безсъзнание 

"Започнах да плувам до шамандурата. Претърсвах дъното около 15 мин., но не можах да намеря нищо повече от шапката. Тръгнах да излизам и тогава видях с периферното си зрение обърнат по гръб възрастен мъж. Достигнах го и започнах да го влача към брега. Мислех, че съм го изтървал. Извадих го на брега, посрещнаха ме туристи, които поеха тялото. Човекът беше без дишане и без пулс, беше си удавен.  Докато взимах апарата за изкуствено дишане, дойде и старши спасителят Петър Русев. Направихме му сърдечен масаж и изкуствено дишане. Човекът се свести. След като оказахме първа долекарска помощ линейка го откара в Спешното в Бургас", обясни спасителят Георги Калчев.


На това място е започнал да се дави възрастният мъж 

60-годишният удавник към момента се намира в реанимацията на УМБАЛ – Бургас. Мъжът не е потърсен от близки и роднини.

Припомняме, че 15-ти ден на Бургаския плаж има мъртво вълнение, което е особенно опасно за живота на  влезлите да се къпят в морето.