Ученици се биха в Природо-математическата гимназия в Димитровград. В петък сутрин по време на междучасие двама дванадесетокласници се сбиват пред входа на училището, след което единият е откаран в пловдивската болница „Св. Георги“ с фрактура на челюстта.

„Синът ми е пресрещнат от негов съученик и още 10 момчета. Ударен е много жестоко в челюстта, с двойна фрактура е на горна и долна челюст. По време на удара е заснет клип, който са смятали да пуснат в социалните мрежи. След като са видели какво става и е текнала кръв, са изтрили клипа", разказа пред Нова телевизия Румяна Боева, майка на пострадалото дете.

"Причината за агресията е, че моят син е почерпил с торта момиче, което неговият съученик харесва. Няколко дни преди това се е заканвал, че ще му направи нещо в компания, в която се напивал", обясни тя. И двете момчета са на 17 години, седели на един чин. 

По думите й нападателят тренира бокс. Според очевидци, той си е загрявал юмруците преди боя. „Подадох сигнал до 112, социалните служби и МОН. Не познавам родителите на момчето”, допълни тя.  

Челюстта на сина ѝ е счупена на две места, "дори парче кост е отделено".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук