Не ми се вярваше, че ще трябва да го напиша, но се случи. Има регистриран троянец с COVID 19. Това написа във "Фейсбук" кметът на Троян Донка Михайлова. 

"Стана както не сме го очаквали – млад троянец, работещ другаде в страната. Контактните ни съграждани са установени и карантинирани. Оперативният щаб, който приключи току-що, реши да наложи строги мерки.

Вярвам, че ще се справим и сега, независимо от цената. Всъщност от тук нататък цената е една – човешкото здраве и човешкият живот. Цена, в името на която си заслужава всичко. Какво ще се случи от тук нататък зависи от нас. Ние, троянци, сме кораво племе. В трудни моменти се справяме", написа още Михайлова.Ски учителят от Троян, който допреди дни е работил в Банско, сам призова във "Фейсбук" контактувалите с него да се самоизолират и потърсят лекар по телефона.

"Молба към всички, които са имали контакт с мен през последната седмица. Да се самоизолират вкъщи и утре сутрин да се обадят на личен лекар и да кажат, че са имали контакт с позитивен за коронавирус. Благодаря и много съжалявам", написа Веселин Ангелов.