Зловещата новина за смъртта на 30-годишна родилка, почина след анестезия по време на планирано секцио, потресе България. БЛИЦ припомня, че това се случи в родилно отделение на МБАЛ Благоевград.

Младата жена, за която това е второ раждане постъпила рано сутринта вчера за раждане. Нямала проблеми с бременността. По време на упойката обаче започнала да се задушава и издъхнала. Не се е стигнало до операция и изваждане на бебето, което също е загинало.

"Никой не може да каже каква е причината за смъртта, докато не се направи аутопсия", това заяви днес шефът на болницата д-р Митев, който вчера е бил извикан спешно след инцидента.

Предполага се, че или е направила остра алергична реакция към упойващото вещество, или е имала неоткрит здравословен проблем. Случаят буквално потресе лекарите в МБАЛ Благоевград, съобщава struma.com.

Сърцето на родилката в Благоевград спряло по време на анестезията

Близките на жената са съкрушени. Според тях е била напълно здрава, преборила дори и COVID-19. Започва разследване на случая. Днес в болницата има общо събрание, всички лекари коментират случилото се и нямат обяснение за трагедията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!