Пловдивската полиция разби схема за предлагане на платена любов. С белезници са отведени в ареста двама сводници - мъж и жена, както и таксиметрови шофьори, ескортирали проститутки, съобщава "Марица". 

Спецакцията е проведена вчера. Ченгетата хванала две момичета, които били извикани по поръчка на палав клиент, който копнеел за секс. Впоследствие са задържани и двама таксиметрови шофьори, които ги превозвали до посочените места, а също мъж и жена - сводници.

Схемата била следната - клиентът се обажда, сводниците осигурявали стая в хотел. Момичетата били карани до адреса от таксита, вършели си работата, след което жълтите коли отново ги прибирали, а проститутките се отчитали на сводниците си. 

Четиримата арестувани са с повдигнати обвинения за набиране на жени с цел развратни действия. Задържани са за 72 часа, прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража. 

Това е поредната схема за платена любов, която служителите на реда разбиват в града под тепетата.

На 22 февруари миналата година полицията задържа четирима за склоняване към проституция в центъра на Пловдив. Зрелищните арести бяха в стриптийз клуб. Собственикът, управителят на нощното заведение, един от охранителите и мъж от Варна набирали момичетата и ги предлагали на свои клиенти.

В края на ноември миналата година също имаше подобна акция. Шестима се оказаха в ареста за престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги. Служителите на реда хванаха тогава две жени от Ботевград, викани на адреси. Криминалистите извършиха претърсване на имот на ул. "Тодор Каблешков".

В апартамент, нает и ползван от 36 годишен мъж с инициали М.Т, също от Ботевград, и други две жени - 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен , били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове.