Жител на швейцарския кантон Базел Щат е бил осъден за това, че не си правел труда да ходи до банкомата преди да си поръча проститутка, а чисто и просто ги разпечатвал на принтер, съобщава "Монитор".

Според материалите по делото 50-годишният мъж е дал фалшиви две хиляди евро за секс на проститутката, чието име не се назовава, през юни 2019 г.

По-късно, през октомври същата година, според обвиняемия, той отново си поръчал същата сексуална труженичка и тогава тя му откраднала 10 хиляди швейцарски франка.

След това проституиращата умница не му мислила дълго и се е опитала да внесе парите на картата, но банкоматът естествено не ги приел.

Чак тогава тя разгледала внимателно банкнотите, за да установи, че изглеждат подозрително, а след това отново не помислила кой знае колко и се завтекла към полицейския участък.

„В апартамента беше тъмно и завесите бяха спуснати. Парите изглеждаха като истински. Едва когато банкоматът не ги прие, разбрах, че са фалшиви “, каза тя в съда.

Полицията отбелязва, че банкнотите са били грубиянски подправени, не са имали воден знак, някои дори са били отпечатани накриво. След проверка било установено, че фалшификаторът ги отпечатва у дома на най-обикновен мастиленоструен принтер. Както става ясно проститутката от тази история не е единствената, на която похотливецът си е платил с пари, които и слепец би забелязал, че са фалшиви. Мъжът е осъден на три години условно.