Тази вечер от 20.00 час по bTV предстоят последните елимнации в малките концерти на Music Idol. Трима от участниците ще напуснат шоуто след зрителското гласуване. Преди това талантите от отборите на Тома и Невена ще изпълнят хитове на U2, Тина Търнър и Ерос Рамацоти, Ен Воуг и др. Идолите ще предложат изпълнения в квартети и триа.
Зрителите на bTV ще видят коментарната рубрика на Мустафа и Марин, като от нея ще научат повече за живота на идолите зад сцената.

Ден преди гостуването на сръбската фолк звезда Лепа Брена специални гости на шоуто тази вечер ще бъдат фолк дивата Анелия и Васил Иванов – Лучано, които ще подкрепят талантите със свои изпълнения. 

Утре вечер част от отпадналите таланти в Music Idol ще получат втори шанс и ще се завърнат в шоуто. За разлика от предходните издания на музикалното риалити тази година решението за връщането на участниците ще бъде взето само от членовете на журито.


Преди това да стане отпадналите до момента 11 таланта ще изпълнят по една песен, за да се опитат за последен път да впечатлят Дони, Мария и Фънки.

Специален гост на шоуто ще бъде мега звездата на сръбската фолк сцена Лепа Брена. Фолк иконата идва в България специално за Music Idol. Освен нея зрителите на bTV ще видят и изпълнението на Николай Георгиев – водещ на предаването “Ясновидци”. /БЛИЦ