Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“.

Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше послушал интуицията си.

Преди Демирев да се впусне в своето телевизионно приключение, за него се разбра, че е спасил живота на жена, и той се върна към този драматичен момент от живота си.

Бях студент със сегашната ми съпруга, тогавашна приятелка. Видяхме суматоха в хода, хората тръгнаха да излизат, дим.

Прескочих терасата, тя беше на съседната тереса, жената беша заспала и тенджерата щеше да тръгва вече да направи белята. Събудих я и я изведох. Като дойдоха пожарникарите, ме питаха дали си търся работа, но аз им казах, че имам други планове, разкара по бТВ Мартен.

Последният постигна и нещо, което се случва за първи път в телевизионната игра, след като стигна до въпрос за 10 хиляди лева без жокери.

За 1000 лева той бе попитан: „Кой в продължение на столетия е получавал тройна корона, наречена тиара“? – Президентът на САЩ, Кралят на Великобритания, Канцлерът на Германия и Папата, и Мартен позна, че е главата на Римокатолическата църква.
Въпросът за 1500 лева бе: „На коя планета в Слънчевата система човек ще тежи най-много?“ – Меркурий, Венера, Марс, Юпитер.

Тук Мартен правилно заложи на четвъртата опция.

Последва въпрос на Ники Кънчев за 2000 лева: „Кой класически композитор е автор на т.нар.- Турски марш“? Бетовен, Моцарт, Щраус, Бах.

Оттук нататък роденият в Провадия мъж започна с рисковете и първият от тях бе свързан с Моцарт.

Деветият въпрос бе: „В състава на коя бивша съветска република се намира автономната област Аджария“? – Грузия, Армения, Азербайджан, Казахстан.

Мартен се усмихна, тъй като знаеше, че става въпрос за Грузия от материал, който е прочел преди дни.

Играчът заключи сумата от 5000 лева, за която му бе зададен следния въпрос: „Кой от филмовите герои на Ал Пачино не пресъздава реално съществувала личност?“ – Джак Кеворкян, Джон Милтън, Фил Спектър, Алдо Гучи
Демирев вярно маркира Милтън.

За 10 000 лева той бе попитан: „Песен на кой изпълнител си пуска Бъз Олдрин в момента, в който стъпва на лунната повърхност“? – Майкъл Джексън, Барбара Страйсънд, Луис Армстронг, Франк Синтара.

След като се замисли малко, Мартин реши, че е крайно време да използва първия си жокер и поиска „50:50“. Компютърът остави Майкъл и Франк, и той вярно маркира Синатра.

Въпросът за 20 000 лева беше: „Коя личност от френската история намира смъртта си на 10 термидор, година II“? – Луи XVI, Наполеон, Робеспиер, Жана д’Арк.

Мартен се обади на Траян Димитров от София, но след неговият приятел не му бе полезен, отново заложи на сляпо и след като улучи с Робеспиер, стигна до въпрос за 30 000 лева: „Кой от демонстративните спортове, включвани в олимпийските игри, се нуждае от топка“? – Глима, Сават, Баска пелота, Кабади.

Участникът призна, че 20 бона е нелоша сума, но много му се иска да отвори и въпрос за 50 000 лева. Тъй като не знаеше отговора, той извика на помощ от публиката Сашо Блажев, който направи връзка между топка и пелота, но уточни, че не е сигурен дали е прав.

Демирев също клонеше към този отговор, но не послуша Блажев и реши да се откаже. Вече извън играта той посочи Баска пелота и за негово съжаление това се оказа верния отговор.

Мартен обаче в никакъв случай не бе разочарован, тъй като тези пари щели му помогнат да довърши ремонта на къщата си в село Приселци край Варна.