Първият опит на попфолк изпълнителя Галин в кухнята завършва с пълен успех, макар че е бил още дете. Направил макарони. След тях решил да сготви нещо по-трудничко, но надценил кулинарните си умения. Взел една малка тенджера и хубаво я напълнил догоре с ориз. След това добавил и вода Нямало откъде да знае, че оризът ще я абсорбира. Сложил тенджерата на котлона и какво да стане? Оризът протекъл отвсякъде.
“Не знаех, че набъбва толкова много, но сега вече знам”, спомня си през смях певецът. Студентските му години са времето, когато се мести от родния си дом и заживява сам. Това го принуждава да се научи да готви. Опитите му в кухнята обаче спират преди около 2 години, когато Галин започва да тренира активно. Спорт без лишения в храната не води до нищо позитивно за организма. “Няма как да тренираш много и да ядеш неща, които не са полезни”, казва изпълнителят. Това го кара да започне хранителния режим, който следва строго и до днес.

Сутрин яде по 5 яйца, като към тях добавя филийка черен хляб с фастъчено масло Понякога иска да започне деня с нещо сладичко. Пък и, честно казано, яйцата му омръзват. Тогава певецът си приготвя пълнозърнеста палачинка с червени боровинки. Освен закуска Галин има още 4 хранения до края на деня, като всяко включва по 160 г месо. В повечето случаи изпълнителят избира между пилешко или телешко. Често си прави и конски кюфтета. Рибата също е част от менюто му, макар че от нея му става тежко.

Докато повечето хора вечерят с нея, Галин си я позволява в обедните часове. Най-често яде сьомга, но не прекалява с нея. Каквото и месо да избере, към него винаги добавя гарнитура. Най-често това е ориз. Певецът го яде абсолютно чист, като не го овкусява със соев сос или с каквито и да били други подправки. Когато му омръзне и това, предпочита печени картофи. Не яде никакви десерти. Често ги замества с някой сезонен плод През лятото любимият му е динята. Все пак не прекалява с яденето ѝ, защото е много водниста и бързо го засища. След нея му е много трудно да направи останалите си хранения за деня.

Галин е много стриктен в изпълнението на хранителния си режим. Той не яде пържено, но преди два месеца излязъл на ресторант с приятели. Тогава някой от масата си поръчал пържени картофи. Галин решил да си открадне няколко от порцията на приятеля си. Учудващо дори и за него, стомахът му не понесъл двата пържени картофа. Станало му зле Все пак това не е единственият път, когато певецът си позволява да наруши хранителния си режим. Когато пътува в чужбина, не може да подмине местната кухня.

Той е обиколил доста страни. Пробвал е индийска, китайска, японска, италианска и френска кухня. Любимата му обаче е испанската, като ястието, което харесва най-много, е паеля с морски дарове. Освен пържено изпълнителят избягва и млечните продукти. “Най-голямата заблуда е, че млякото е полезно”, казва Галин. Все пак певецът е на мнение, че нищо не е вредно, стига да е в нормални количества. Това се отнася в пълна сила за начина му на хранене.

НЕГОВАТА РЕЦЕПТА

Палачинка с овесени ядки и червени боровинки Подходяща за вкусен и полезен старт на деня ПРОДУКТИ 2 яйца 100 г овесени ядки сушена червени боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме яйцата, овесените ядки и червените боровинки. Разбъркваме ги с вилица, докато стане достатъчно гъста смес за палачинката. Изливаме я в нагорещен тиган, който е съвсем леко намазан с масло. Изпичаме палачинката добре и от двете страни. 

Източник: "24 часа"