Три месеца милионерът Алек Младенов търси любовта си на остров Родос. Десетки красавици се бориха за сърцето му, но до финала стигнаха само две - Магдалена и Надежда. 

Русокосите красавици изживяха страхотни моменти с Алек и бяха убедени, че именно те ще бъдат избраниците на сърцето му. 

В последния епизод на "Ергенът" момичетата се срещат с най-близките жени на Алек - майка му и сестра му. Оказва се, че те двете далеч не са на едно мнение спрямо Магдалена, която е 8 години по-голяма от него. 

"Представете си какво се случва, когато мъжът все още е физически активен, а тя не може вече. Това е биология. В един момент започва да им личи повече от на мъжете. Мъжете се променят физически, побеляват, но в много други отношения жените по-изразено се променят. Едва ли той си дава сметка за това. Влюбването не е нормален период в живота на един човек. Той лети. Това е патологично състояние и когато мине еуфорията, вече се виждат истинските неща", отсече остро майката на ергена след срещата си с Магдалена. 

"Мога да кажа, че ми харесва и ако Александър иска да има връзка с това момиче, аз ще го подкрепя", сподели сестра му. 

Майката на Алек не хареса особено и Надежда. Според нея тя също е прекалено възрастна за сина й. 

"Настроена съм. Зорка е в бойна готовност. Видях млад, интелигентен човек, възпитан, търси себе си, търси пътя си и другар. Все още не знае какъв професионален път ще бъде добър за нея. Много си прилича с Магдалена - може би по прическата и облеклото. Имаше много общо между тях двете", сподели тя. 

"Отпусни си душата, сега не е времето за крайни решения", посъветва Алек майка му.

Тя сподели, че не си представя сина си нито с Магдалена, нито с Надежда. 

Въпреки, че Алек твърди, че мнението на майка му и сестра му не може да му повлияе, развръзката на финала показа нещо съвсем различно. 

В края на епизода двете дами трябва да отидат под сватбена арка и да чакат ергена

"Вървя към арката и към любовта на живота си. Това ми дава спокойствие", споделя Магдалена в един от синхроните преди най-важния момент. 

"Цялото ми сърце принадлежи на Алек. Обичам го. Представям си целия живот с него и съм на една ръка разстояние тази мечта да стане реалност. Искам да знам аз ли съм избраницата", казва Надежда, вървейки към арката, където среща Магдалена. 

"Ти ли трябва да ми кажеш нещо", пита я Маги. 

"Не, и аз чакам като теб", споделя Надя. 

"Защо", пита Маги. 

"Не знам", заключва Надежда. 

В този момент двете дами виждат, че към тях се задава Наум, а не Алек. 

"Бих искал да ви обясня ситуацията, но това може да го направи само човекът, който е решил такава да е развръзката. Последвайте ме", поде той и ги отведе пред монитор, на който ергенът е записал посланието си. 

"Здравейте, красиви, невероятни жени. Искам да знаете, че сте перфектни, но аз не съм. 

Маги, теб мога да опиша само с една дума - класа. Всяко едно появяване, поглед и присъствие, спират дъха ми. Не познавам друга жена като теб. Не жена, а украшение. Ти си толкова самоуверена, а заедно с това толкова чувствена, но и бойна, ранима и по детски чиста. Обожавам начина, по който ме гледаш. Аз, когато съм до теб, се чувствам пълноценен. Ти си тази, която провокира мъжката ми сила, както никоя друга досега. До теб се чувствам повече мъж, отколкото някога бих могъл да си представя. 

Всеки миг с теб ми е безценен. С теб има само тук и сега. Говорихме си за това какви бихме могли да бъдем, но в съзнанието ми са се запечатали само ситуациите от настоящето, без обещания за бъдещето. От мига, в който те видях, разбрах, че не бих променил нищо в теб. 

Надежда, ти заслужаваш името си повече от всичко. Ти си празник, делник, утеха, фойерверки, пристан, приключение, спокойствие и веселие в едно. Това са качествата, които ме изумяват в теб. Ти си момичето от онази песен, в която няма толкова висока планина, нито толкова дълбока река, нито долина, толкова необятна, че да спре природата ти. Ти си цялата любов, която някой заслужава. Възхитителна си. 

И сега идва трудното. Сигурно се чудите защо не съм до вас. Не ме интересува какво ще си помислят хората. Нямам и не съм дошъл с очаквания. Не очаквам разбиране дори от вас, защото аз самият не се разбирам последните няколко седмици. 

Не ми дреме изобщо, че могат да ме приемат за страхливец. Мисълта да застана пред всяка вас поотделно и да обясня решението си ме тормози от седмици. Когато ме поканиха да участвам, се пошегувах какво ще стане ако се влюбя в повече от едно момиче. Но сега не ми е смешно. 

Вярвам, не, убеден съм, че в този момент не мога да взема решение. Вярвам, не, убеден съм, че каквото и да реша, ще е едновременно правилно и грешно. 

Защото големият въпрос е дали един мъж може да бъде влюбен в две жени едновременно и отговорът според мен е "не". Любовта не мисля, че работи така.

Имаше вероятност да се разделя с една от вас, за да ми е по-лесно, но не събрах кураж. Вероятно защото съм слаб и си давам сметка за това твърде късно.

Моля ви да ми простите. Каквото е писано, ще стане", заяви Алек. 

"Това не е вярно", каза Магдалена и седна на дивана. 

Надежда от своя страна дълго не обели и дума. 

Двете не спираха да се оглеждат, очаквайки това да се окаже една грозна шега и Алек да изскочи от някъде. 

От продукцията увериха Надежда и Магдалена, че това е изборът на Алек, колкото и безумно да им изглежда. Надежда не сдържа сълзите си.