Ергенско парти (даул чалдърмак), обединено с къна геджеси (вечер къна) за бъдещата му съпруга Гюлджан вдига до астрономическата обсерватория на Шуменското плато попфок изпълнителят Фикрет Тунчер Али, популярен сред поклонничките си като Фики Стораро. 
Той ще обяви публично любовта си пред повече от 500 гости от България и Балканите точно на рождения ден на баща си Тони Стораро в сряда.

Колежката на Фики Бонка Илиева - Бони не се стърпя и още по пътя от София пусна във фейсбук клипче с някакво тананикане с текст "Предварителна загрявка за купона в Шумен". 
 


Тържеството ще е до полунощ, след това до изгрев слънце ще има концерт на гости на Фики от страната и чужбина, обясни Сабин Асенов от "Ес Ей Продакшън" - компанията, която организира целия купон, пише в. Монитор.
 


Очаква се след края на участията си в различни клубове в Североизточна България към тържеството на Илчов баир да се присъединят и други колеги на Фики и баща му Тони Стораро.
 


Специално за къната от Турция пристига мегазвездата Дженгиз Куртоглу, от Македония пристига Амза, на сцената ще се чуят още Гюнай, Сали Окка, Бамзе и всеки от бранша, който може да пее. За настроението на гостите ще се грижи оркестър Зехнилер.
 


Най-близкото съответствие на ритуала с обредите в западния свят е моминското парти. За младежите също има ритуал - даул чалдърмак, но Фики и Гюлджан ще обединят всичко в един купон.