Официалната и бляскава 12-та Церемония по връчването на култовите вече награди на Фондация „Стоян Камбарев“ ще бъде излъчена традиционно в ефира на Българската Национална Телевизия на 19 май от 22:00 часа.  
 

Културното събитие на годината бе водено отново от безупречния Ники Кънчев и събра в Joy Station заедно родния арт, бизнес и политически елит, който за поредна година застана зад благородната мисия на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев”.

 
Зрителите ще могат да се насладят на страхотно ТВ шоу - музика, кино, красота и талант в чест на феноменалните млади артисти - главни герои на вечерта.


Заради тях на една сцена се качиха плеяда от уважавани и знакови личности като Почетния Председател Фондацията Президента Петър Стоянов, придружен от съпругата си Антонина Стоянова, Президента Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова, бизнесмените и главни партньори на Фондацията - очарователната Нели Беширова (Риск Инженеринг) и Емил Кайкамджозов (Бон Марин), банкера Левон Хампарцумян, сем.


Гергана и Пламен Ташкови, доц. д-р Тодор Чобанов, маестро Йордан Камджалов, програмния директор на БНТ Ивайло Огнянов, продуцентите Иван Тонев и Валерия Стойкова, известния адвокат Анна Попова, влогъра и кинорежисьор Крис Захариев и класическата дива Мария Славова (и двамата носители на Наградата за Полет в Изкуството в предни години), актьорското семейство Яна Титова и Алекс Алексиев, актрисата-откритие на Стоян Камбарев - Тони Петрова, Жаклин Вагенщайн, Силвия КанинЗрителите ще видят и Катя и Здравко от Дует Ритон като една от големите  виртуални изненади на вечерта.
 


Звездни изпълнения с послания и много емоции ще зарадват ТВ аудиторията: магнетичният Орлин Павлов с китариста Мирослав Иванов, прекрасната и чувствена Дивна, 12-годишното варненско очарование и финалист в „Гласът на България“ София Иванова, която дебютира и като ко-водещ, един от големите герои на вечерта - виртуозната цигуларката Лора Маркова със София Чернишкова на рояла, както и студентите от департамент „Театър“ на НБУ с хореограф номинираната Яница Атанасова.

 
На 19 май по БНТ зрителите ще може да видят изумителната 17-годишна цигуларка Лора Маркова, която спечели Наградата за Полет в Изкуството, прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричен приз от 3000 лв.   


Пет минутната черна комедия  „Да умреш 10 пъти“ пък донесе на младия кинорежисьор Виктор Иванов другия голям приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355, красива статуетка и 10 000лв. за следващата му лента.

 
12-тата Официална Церемония по връчването на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвика  силни емоции не само у двамата големи победители, но и у всички номинирани за Наградата за Полет в Изкуството:


Богдан „CHILLDAYS“ Плъков (фотограф и криейтив директор), Вълко Чобанов (визуален артист), Александър Тонев (актьор) и Яница Атанасова (съвременен хореограф и танцьор), както на другите двама финалисти за НАГРАДАТА ЗА КИНО 355: Елена Чергиланова и Росица Траянова.


Всеки един от героите на вечерта си тръгна като победител с впечатляващи специални награди, а именно конкретни арт проекти, които ще бъдат подкрепени от Фондация „Стоян Камбарев“: продуциране на филми, спектакли, изложби, концерти, стипендии, покани за международни събития, мастър класове.
 


Големи изненади и награди за младите артисти, чрез специални виртуални обръщения предоставиха г-жа Теодора Петкова - Председател на УС и главен изпълнителен директор на официалната банка на Церемонията УниКредит БУЛБАНК, хитовият режисьор на UNIVERSAL и член на международното жури на Награда за Кино 355 - Дон Майкъл Пол, който се включи от Холивуд, един от най-известните кастинг директори в Англия Марк Самърс и пианистът Светослав Тодоров (Star Platform) носител на Наградата за Полет в Изкуството 2018, които се включиха от Лондон.

 
Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с генералната подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА, Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, РИСК Инженерин и БОН МАРИН , благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, MARS Armor и с партньорството на IDEAcomm, Метрореклама, SSG, Prime Development, UFO Film and Television Studio, ARS Digital Studio, ALLDENTAL, Винарска изба Катaржина Естейт, VIP Security, Red Devil, MERCI, Pernod Ricard Bulgaria, изворна вода Балдаран, ядки Rois, кино-литературен фестивал Cinelibri, Gledam.bg, издателство Мусагена и много приятели и медии. Официален дизайнер е Анелия Петкова / Bridal Fashion. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
 


 
Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“

YouTube -  https://www.youtube.com/channel/UCFcLUn9OufLfoK6AryhU8aQ
Instagram - https://www.instagram.com/kambarevfoundation/
FB - https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/