Първата имитация на оперета в "Като две капки вода" се падна на актьора Христо Гърбов в снощното издание на хитовото шоу за имитации.

Изпълнението на актьора беше далеч от перфектното, но за сметка на това той много се постара и вложи цялата си емоция, за да се доближи максимално до излъчването и магията, с които преди години легендата Видин Даскалов приковаваше вниманието от сцената.

В публиката специално заради това изпълнение бяха дошли синът и внучката на легендата, които много се развълнуваха от видяното. До тях беше и звездата на Музикалния театър Александър Мутафчийски, който три поредни дни е помагал на Христо Гърбов за този образ.

Часове след "Капките" той не спести нито емоция, нито похвали за чутото и видяното в шоуто. Във фейсбук профила си Мутафчийски написа следното:

"С Боби, правнукът на великия Видин Даскалов... Благодаря на Христо Гърбов, на екипа на шоуто "Като две капки вода", на Етиен Леви, Ненчо Балабанов, водещите Герасим Георгиев - Геро и Димитър Рачков... На всички, които отдадоха почит и уважение към една от най-големите звезди на българския музикален театър, и чрез предаването много млади хора чуха може би за първи път името на Видин Даскалов. Видях вълнението на публиката, усетих респекта на всички, които подготвяха това изпълнение - всички си дадоха сметка колко е трудно оперетното изкуство, и колко много труд трябва за да се представи с нужната енергия.

За три дни трябваше с Христо Гърбов да се постараем, колкото се може повече да се доближим, и до образа на самия Видин Даскалов, и до оперетата като жанр - никак нелека задача! Огромно предизвикателство, към което Христо подходи с голямо себеотдаване, уважение и респект. Сигурен съм,че ако имахме още малко време, резултатът щеше да е още по добър, но и това което показа, заслужава аплодисменти.

Желая му успех и по нататък в шоуто, радвам се че имах възможността да се запозная с него и да му бъда полезен. Поздравления и за героя на вечерта, Влади Михайлов - колега и приятел, познат и от сцената на Музикалния театър, но тази вечер беше неотразим Фреди Меркюри... Имах чувството, че ни отвя с изпълнението си. Браво Влади!!!

Браво на цялото шоу, благодаря за тази емоция и за голямото внимание към мен и Музикалния театър.

На всички колеги актьори, на всички, които обичат театъра, на всички, които оставят след всеки спектакъл частица от душата си на сцената - честит ден на театъра!!!"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук