Основателят и китарист на Д2 Димитър Кърнев забрани на бившия вокалист на групата Дичко Христов да изпълнява на свои концерти 13 от емблематичните песни на бандата, предаде ''Телеграф''.
От "Музикаутор" изпратиха уведомление до организаторите на концерти с участието на Дичо, че той няма право да пее парчетата "Не мога да спра да те обичам", "Ледено момиче", "Прости ми, че сънувам теб", "Нямаше кой да ни каже", "Небе", "Колко си красива", "Аз и ти", "Някой ден", "100 години", "Радостта", "Вярвай ми сега", "Завинаги" и "Искам".

Писмо

Текстовете на повечето песни са дело на Румен Гайдев. В "Аз и ти" в писането е помогнала Миглена Георгиева, а "радостта" е на Борислав Петров. Като автор на музиката и на аранжимента Митко Кърнев има правото да разрешава и да забранява изпълнението им. Както е и сторил в случая с Дичо. "С настоящето бихме искали да информираме всички организатори на концерти, че посочените по-долу песни не могат да бъдат изпълнявани публично по време на концерти и други публични прояви от г-н Дичо Христов, тъй като авторът на музиката и аранжимента им г-н Димитър Кърнев е отправил изрична забрана към г-н Христов за това", пише в уведомителното писмо, подписано от изпълнителния директор на "Музикаутор" Иван Димитров.

Раздяла 

Митко Кърнев и Дичо се познават още от тийнейджърските си години. Китаристът го кани за вокалист на Д2, когато създава бандата през 1999 г. 6 години по-късно Дичо решава да напусне групата и да гради соловата си кариера, което наранява Митко, защото го изоставя в тежък момент от личния му живот. Мястото на вокал на бенда заема Деян Каменов Дидо от "Стар Академи", който жъне успехи с Д2 и към днешна дата. Дичо няколко пъти се е присъединявал към бившите си колеги на сцената по време на техни концерти.