Хакери масово посягат на профилите в социалните мрежи, а след това ги изнудват за пари. Юлиян Вергов бяха сред жертвите, а след това им бяха поискани 200 евро отплата. За разлика от тях от Дейвид Бекъм бяха поискани 1 млн. долара откуп, пише "Телеграф".

Първа жертва бе Юлиян Вергов. 

„Хакнаха ми профила в инстаграм и е изчезнал. Впечатляващо и неприятно“, написа актьорът. След седем дни да бъде  възстановен той създаде нов такъв.

Неговият близък приятел Владо Карамазов написа яростна публикация за случилото се. „Супер мега свинщина. Някакъв малоумен турски "хакер"- жесток идиот, заличи профила на Юлиан тук в instagram. След преговори, откупки и куп простотии, турчина не успя да му го възстанови. Проблемите в 21 век са странни, но си остават проблеми. Важното е, че сме живи и здрави. Може да го последвате в новият му профил @julianvergovofficial“.

Акаунтът на Моника също бе разбит.  Здравейте ,бихте ли ми помогнали да си възвърна "Инстаграм" страницата! Трябва да репортваме,че имам проблем. Може би е деактивиран, моля се да не е изтрит, и се надявам да не е хакнат! Ще ви пратя стъпките и текста ,който да напишете.Колкото повече хора ,толкова повече шанс да си възвърна профила.Работя с добър хакер,който ми даде информация ,че профила ми е изчезнал от "Инстаграм". Просто е деактивиран.Не си мислете, че е Морган. Това трябва да е човек с много връзки в "Инстаграм". За да ме премахнат.Този мъж вече има опит с хиляди момичета,които на качваха чатовете с него.Може би от предпазни мерки да Не кача нашите чатове,как съм си заминала,защо и какво е писал да се върна .И за съжаление моето поведение с грозни и срамни епитети.Защото беше след дискотека и имаше обиди от моя страна.Може би това е причината за моят премахнат профил с така лекота ,дори хакери не знаят къде в пространството е моят профил.Ако някой знае как да контактувам по-бързо с "Инстаграм" и да си върна профила,защото това е моето рекламно позоциониране...за всички здравомислещи хора знаете ,че аз се забавлявам и рекламата за новият ми продукт беше нещо с което се гордея.Ще съм благодарна за всяка помощ за моите 178000 реални до един последователи и моите спомени в снимки, благодаря ви !"

И Биляна Йотовска пропищя от хакери.

"По непотвърдена информация профилът ми е хакнат от турска група. Напоследък има бум и всички трябва да внимават много какви имейли получават. Основната причина е за пари, тези профили се продават доста добре", каза още фитнесмоделът с хиляди последователи в социалните мрежи.

Азис също бе жертва на хакерска атака, която заличи профила му в инстаграм. 

19-годишната Цонка Милчева от Видин, която представи страната ни на Miss Glam World, също проплака във Фейсбук, както заради опит да й вземат профила, така и в създаване на фалшива нейна страница. Най-вероятно недоброжелателите са от родния град на Цонка.

Според 32-годишната Роксана профилът й най-вероятно е разбит от фенове, които имат интерес към личния й живот и по-точно - към личните й чатове и съобщения. Това далеч не е първата хакерска атака срещу нея. Преди време тя се ожали как получава известия, че някой се опитва да се логне в профила й от непознати устройства.