Милко Калайджиев бе позлатен преди Коледа, спечелвайки над 150 000 долара от декемврийското си турне в САЩ и Канада, пише  „Уикенд” позовавайки се на свои източници в Америка. Турнето на таткото на фолка включи десет града зад океана, като билетите за концертите са се продавали по 30 долара с предварителна заявка. В деня на събитието пред залите или клубовете почитателите на чалгата сред българската диаспора в САЩ и Канада са плащали по $ 35.  

По време на изпълненията си най-известният мустак в България се е радвал на поне 250 фенове, които кършели снага заедно с него. Така Милко Калайджиев е изкарвал минимум $ 7500 за час пеене в САЩ и Канада.  „За всички пиленца, които го пожелаха, Батко пристига съвсем скоро. И не е сам. Музика на живо с клавириста Стоки”, гласеше рекламата във фейсбук за презокеанското турне на веселяка.  

За по-малко от месец Милко изнесе 10 концерта, като на някои от тях събра над 2000 души за публика сред българите в Америка и Канада, което си е голям успех. Михаил, както е рожденото име на популярния чалга певец, откри турнето си във Вашингтон на 30 ноември, а след това премина през Торонто, Детройт, Лас Вегас, Денвър, Ню Йорк, Нейпълс, а финалният концерт беше във Филаделфия. Калайджиев изнесе и два концерта в Чикаго. Откривателят на куп фолкаджийки за пръв път направи турне в Канада през 2004 г., а преди десет години покори и Америка. Свиленградчанинът бе много щастлив след първото си презокеанско турне в страната на кленовия лист и връщайки се оттам сподели с възхищение: „Там, в Канада, се почувствах бял човек.”  

Тази година изпълнителят на „Къде си, батко?” и „Хей, малката!” посети за втори път през живота си Ниагарския водопад и не скри възхищението си от впечатляващата гледка, която се разкри пред очите му. Милко Калайджиев вече е бил там по време на предишното си турне зад океана, но си бе обещал отново да изпита тази емоция, която спира дъха.  Певецът непрекъснато илюстрираше със снимки къде е бил и какво е посетил. На един от фотосите известният фолкаджия позира в обятията на огромна бяла мечка, но още по-забавен бе коментарът, който я придружаваше: „Бяла мечка обикна Милко и ще му носи сьомга до България”, а снимката пред Белия дом бе кръстена „Наследникът на Тръмп”.  

Най-известният мустак на републиката зарадва многобройната си рода с куп подаръци от Канада и САЩ. Досущ като Дядо Коледа той отрупа близките си с много сувенири и безброй дрехи и модни аксесоари за празниците.