Социоложката Мира Радева, която Ваня Червенкова нарече „пеещата готвачка” във "ВИП Брадър" преди няколко години, е на път да стане оперна звезда. Мира сама сподели, че е била поканена да пее, дни след като записа първата си авторска песен и клип „Синьо”, пише hotarena.net

„Имам предложение наесен да пея в Русенската опера. Радвам се като дете, поканата дойде лично от художествения директор Георги Симеонов”, споделя още Мира.

Социоложката, която обичайно анализира данни от социологически изследвания и рейтинги на политици, за първи път ще извие глас на толкова голяма сцена. Освен това изпълнителката представи и първата си авторска песен „Синьо”, която вече се върти из радиата.

„Дори в най-смелите си мечти не съм подозирала, че този миг ще настъпи. Да пея е сбъднатата ми мечта”, не крие щастието си Радева.

Социоложката признава, че дъщеря й Яна е човекът, който я провокира да пее. „Това се случи на церемония в Америка, където тя спечели голямата награда за вокал в Холивуд. На събитието присъстваше и великият Алис Купър.

Бях безмълвна и душата ми преливаше от щастие. Единственото, за което съжалявам, е, че от вълнение и липса на рефлекси не успях да го снимам и интервюирам”, разказва Мира.

Малко след това дъщеря й я провокирала да запише собствена песен. Когато композиторът Александър Кипров чува гласа й, той е категоричен, че иска да реализират съвместни проекти.

„Казах му — Саше, та аз съм пенсионерка почти, сега ли ще изгрявам на сцената? За него това нямаше никакво значение. И създадохме авторския спектакъл „Франция, моя любов”, споделя Радева.

Според нея музикалният й талант идва от нейното семейство, което е било с много музикални и певчески заложби. Бившият й съпруг Михаил Янов също носи такива гени, така че не е случайно, че децата им—Ани и Мишо, също се занимават с музика.