Николай се сбогува завинаги с Hell’s Kitchen България след изключително напрегната и оспорвана вечерна резервация, в която се бори за оставане в кулинарното шоу срещу Светлана.
 

Основната причина, поради която шеф Виктор Ангелов взе окончателното решение да се раздели с Николай беше слабото му представяне като капитан на синия отбор. Шеф Ангелов видя още липса на мотивация и ентусиазъм в Николай и въпреки, че той получи последен шанс да покаже желание за победа – не успя да демонстрира нито знания, нито лидерски умения.
 
„Ако можех отново да бъда част от Hell’s Kitchen  щях да бъда по-агресивен в усилията да покажа на какво съм способен“, казва Николай и допълва, че участието му в световното кулинарно шоу е безценно и е научил много. А на въпроса кое беше най-трудното в Кухнята на Ада, Николай отговаря категорично: „Най-трудното беше когато разочароваш шеф Виктор Ангелов“.

С напускането на Николай отборът на Hell’s Kitchen вече е от 10 професионалисти, които се борят за голямата награда от 100 хиляди лева и едногодишен договор в ресторанта на шеф Ангелов. Кои ще бъдат майстор готвачите, които през следващата няма да се справят с напрежението в кухнята и ще се окажат номинирани от шеф Ангелов ще разберем в новите епизоди на световното кулинарно шоу.