Звезди на „Пайнер“, сред които Гергана, Анелия и Райна, успяха да съберат пари за лечението на момче със склероза на Еньовден.

Те се включиха безвъзмездно в благотворителния концерт „Да помогнем на Краси“. Изпълнителките отправиха музикален поздрав за добрата кауза в спортна зала „Арена Самоков“, а под светлината на прожекторите застанаха още Галин, Нелина, Лазар, Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки и Кирил Икономов.

Оказа се, че Гергана се е свързала с колегите си с призив да се присъединят към каузата.

„Искам да благодаря на моите колеги, че откликнаха на молбата ми да се включат в благотворителния концерт. Сплотихме се в името на доброто и съм много щастлива, че успяхме да съберем средства, които да подпомогнат лечението на Красимир Джоргов. Благодаря също на неговите приятели, както и на детския фолклорен състав от Говедарци“, заяви пред Планета тв тя.

Събраната сума ще се използва за лечението на Краси Джургов, който страда от ALS - Амиотрофична латерална склероза. Болестта е изключително рядка и единствената надежда за момчето е в нов японски препарат, който може да спре нейното развитие. Средствата ще отидат за първите три месеца от лечението на Джургов.