Шеф Манчев се наслаждава на ваканцията си в Банско, където заедно с близките си практикува любимите си зимни спортове.

Кулинарният гуру споделя, че хобито му са му ските и сноуборда, играе също тенис на маса. Благодарение на тези занимания се чувства зареден и във форма.

"Човек трябва да спортува и да ходи в планината, да се радва на чистия въздух. Здравословното хранене също е много важно, за да сме динамични и енергични", каза ресторантьорът в ефира на Нова и изтъкна, че разчита именно на менюто си, за да се пази от коронавируса.

"Започнах да ям много повече плодове, витамини, месо. Благодарение на това и отслабнах малко, чувствам се много добре. Храната е изключително важна особена сега, защото чрез нея човек се чувства здрав. Чрез нея ние изживяваме и показваме себе си, както аз го правя вече толкова години и децата ми също са научени да се хранят по този начин", допълни той.

"Моята дъщеря има афинитет към добрата храна, към доброто изживяване, винаги ме пита къде ще ходим, къде ще вечеряме, какво ще готвим. Тя си пада по сладкарството и много обича да прави десерти. Надявам се тя да си намери пътя, да не е моят - ако го харесва, да продължи, ако не - да си намери своя. Синовете ми също се хранят много добре", сподели още топ готвачът.

Междувременно сезон 15 на "Черешката на тортата" тече с пълна сила. "Този сезон оценявам всички участници. Давам им модел, съветвам ги как да използват подправките и продуктите. През моя вкус и вкуса на българина показвам какво трябва да правят или да не правят. Тоест, ако говорим за кимион или чубрица, например, къде да ги използват.

Всеки има заложен вкус в главата си, но на базата на него не бива да се обърква, защото всяка храна изисква определени подправки, които й отиват. Същото е и в облеклото. Изключително взискателен съм, просто някои участници тази година ми харесаха страшно много. Бяха много добри и показаха изключително интересни неща в кухнята", категоричен е шеф Манчев.