Тъщата на Наум Шопов – Анжела Славова, вече е безработна. Майката на Теа Минкова е била съкратена преди 2 месеца, пише „Уикенд”.

Анжела е била член на борда на директорите в „Булгаргаз”, но е освободена в средата на август. В Славова е в Турция, където е заедно с Теа и Наум, като се грижи за внучката си Амая. Дамите се забавляват по женски, докато Шопов снима „Ергенът”.

Припомняме, че през август Деница Златева, бивш депутат на БСП, бе назначена за нов шеф на „Булгаргаз”. Тя бе вицепремиер в едно от служебните правителства, назначени от Румен Радев. Бяха сменени четирима от петимата членове на борда на директорите на държавното дружество. Анжела Славова е именно сред махнатите членове в борда на директорите.

Чистката в мениджмънта на стратегическото предприятие бе определена като скандална, тъй като новоназначените в борда са хора без опит в газовата енергетника (с едно изключение). Тъщата на Наум също не е имала опит в газовата енергетика, но незнайно как се е озовала на ръководен пост.

Тя е юрисконсулт, но за момента не си търси нова работа, защото е ангажирана с внучето си, а дъщеря й зет й печелят повече от добре и може да си позволи да поседи известно време без работа.

Анжела Светлозарова Славова е от Кърджали, завършила е право в Софийския университет и повече от 22 годни бе главен юрисконсулт в най-голямата българска компания за разпределение на природен газ.

Майката на Анжела е Ерсая – учителка, а баща й почина преди 1-2 години. Той се казваше Светлозар Славов, бе секретар на Община Кърджали и един от видните активисти на СДС. Славова има две дъщери близначки – Теа, която е сгодена за Наум, и Ерсая, на която казват Ая.

Тъщата на Наум Шопов има и фирма, която е основала с Теа, а Шопов се води управител на предприятието.

Двете дами са регистрирали фирмата си още през 2019-а. В съдебната регистрация те са посочили, че ще извършват дейност в областта на изкуството и културата; обучителни услуги, различни от предвидените в закона, за които се изисква разрешение или лиценз; рекламни и маркетингови услуги; както и всяка друга дейност, позволена от закона.

През лятото на 2020-а тъщата се е оттеглила от управлението на компанията и за шеф е назначен актьорът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук