Първият дуел в риалитито „Фермата“, който беше между Георги, от отбора на тукашните българи, и Симеон, от тима на емигрантите, се превърна в яростна битка между претендентите за първи фермер на седмицата.

Въпреки че преди началото Симеон беше уверен, че победата със сигурност ще отиде при него, защото той много повече спортува от опонента си, с всеки следващ кръг ясно се виждаше физическото надмощие на Георги и в крайна сметка той завърши като първенец. Емигрантът във Франция до края не се предаде и успя да спечели две битки. Първата – с редене на карти по височина, а втората – с алманаха. Макар че сам призна, че историята не му е силна страна, късметът и налучкването му помогнаха да натрупа така нужните точки в актива си.

Във физическите битки обаче Жоро беше в стихията си, като цепенето с брадви, рязането с трион и дърпането на каруца се оказаха като детска игра за търговеца на IT услуги. Силата му до такава степен изненада двамата водещи, че им беше нужно да си припомнят, че пред тях играе не професионален спортист, а IT специалист. Последната игра, в която Георги и Симеон се дърпаха, приключи буквално за секунди, като емигрантът отбеляза, че физическото надмощие на конкурента му е огромно.

След като Жоро постигна желаната победа, той беше провъзгласен за първи фермер на седмицата от новия сезон на най-българското шоу. Освен че с отбора си се насладиха на пищна вечеря с печено прасенце, те получиха възможността и да избират в коя от двете къщи в стопанството искат да живеят. За наказание Симеон и съотборниците му пък трябваше, освен да похапнат русенско варено от консерва и да изчистят 10 кубика боклуци, които се намират на територията на „Фермата“.