Ути Бъчваров зловещо: Горд съм, че избивам животни! На помиярите даже им харесва да ги тричат
Артистичният готвач подробно описа варварския ритуал в родното му село Бродилово (18+)
Според тв водещия нямало нищо страшно за кучетата, въпреки че именно в родното село на Ути бе издадена забрана от окръжната прокуратура в Бургас. От 5 г. обичаят там бе криминализиран. Според кукерската традиция няколко кучета се бесят на едно опънато въже, а стопаните им гледат отдолу и се забавляват. Тричането в Бродилово години наред се извършвало от майстор по бесене на кучета. Дебело въже се опъвало между два кола над реката в селото. Въжето се усуквало добре в примка, в която се приклещвало кучето. Примката минавало около гръдния кош на животното така, че когато то се издигне във въздуха, въжето да започне да се размотава. Четириногото се върти като пумпал. Накрая въжето се развързвало и кучето падало в реката.
Заради забраната, ритуалът в селото на Ути вече се извършвал тайно.
„Ние в село го имаме точно това с тричането. Бродилово се казва. Парадоксалното е, че селските пършиви и бълхливи помияри умират да ги изкъпят. Тричането не е кой знае какво. Въртят и пльосват кучето в една вода. После като пльосне, то прави едно кръгче и веднага идва пак”, осведоми останалите випове Ути.Те обаче с ужас слушаха неговия разказ, а Ирина заяви, че този ритуал не е нормален и е брутален.
„Ама защо? Това е все едно да горят кукли или шума. Това е старо езическо пречистване. Селските превъзходни помияри не го възприемат като борба с тяхната идентичност".
Не е тайна, че след кулинарията, най-голямата краста за Ути е убиването на животни. При всеки удобен случай той обхождал цял свят и стигнал даже до Камчатка, за да се отдаде на хобито си. От години Бъчваров използвал карабина Блазер със система R93 за 60 000 лв., с която е отстрелял куп трофеи.
„Дивите животни съществуват благодарение на фермите на белите хора, в които други бели хора плащат, за да ловуват. Лично съм клал животни и не се срамувам от това. Хората, които не искат да гледат, не го правят. Лицемерно е да казваш: „Не колете животните”, а после да си навираш чинията да ти сипят агнешко. Някой трябва да я свърши тази работа. Едно време е имало такъв занаят - коляч, ходел е от къща на къща. Когато човек е и малко суеверен, заколването е предизвикателство към видимото и невидимото, на някои им стиска, на други не им стиска. Има голям майсторлък, наистина е животно, което се отглежда в домашни условия. Едва ли не е домашен любимец. Трябва да бъде заклано хуманно и грамотно. В различните религии има обичаи да се успокояват животните, чете се молитва, за да умрат щастливи. Много важно, защото ние с по-грубия балкански манталитет понякога забравяме за това”, философства Бъчваров.
Последвайте ни
0 Коментара: