В изисканата обстановка на столичния азиатски ресторант „Марлин” Рут Колева и Васил Петров присъстваха на ексклузивна презентация на огнения еликсир Маутай. Домакините бяха приготвили специално девет-степенно меню от най-изкусителните блюда в азиатската кухня, на които напитката на дипломацията в Китай бе изящен партньор.

Всеки от посетителите в ресторанта вдигна наздравица с шот от високо-градусово байджу и коктейли забъркани от миксолога Александър Симеонов. Традиционно китайско домакинство демонстрираха собствениците г-жа Шухуей Лоу и съпругът й. Лаврак Хон Шао, панирани в кокосови стърготини скариди, черни пикантни гъби, салата от водорасли и други азиатски изкушения, бяха само част от великолепието, на което се насладиха гостите.
 

Абсолютният хит в изисканата вечеря бе десертът – микс от ориз и манго в прегръдката на топъл бамук, поднесени в бамбукова кошница джу джън лун. Рут Колева сподели плановете си за есента, свързани с поредица от концертни изяви извън България, а Васил Петров издаде част от подготовката на грандиозното шоу Sinatra:Vegas 2, което ще се състои в зала 1 на НДК на 12-и ноември.

Двамата се насладиха на Маутай коктейли с екзотичните имена Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery и не пропуснаха да се потопят в традициите на Китай, които повеляват 53 градусовият течен огън да се пие в шотове от 10 мл.

В наздравицата с азиатското изкушение домакинът винаги поставя чашата си по-ниско, за да демонстрира уважението си към госта. Специалистите определят азиатската напитка като най-подходящото питие за традиционната източна кухня.