Васил Петров закри с великолепен концерт на 7 Август деветото издание на фестивала ′′STRINGS′′ в Лесковац, Сърбия. С бурни овации възторжената Лесковачка публика го повика три пъти на бис и той им подари още от своите изпълнения.

На концерта представи пиеси от новият му албум LOVE SONGS Vol.1 и хитове на Франк Синатра в акомпанимент на пианиста Йордан Тоновски. Фестивалът на струните традиционно се организира от културен център Лесковац с финансовата подкрепа на Лесковац и Министерство на културата и информацията на Република Сърбия.
 

В България изключителният ни певец продължава турнето си SymphoNY way 2.  На 10 Август (вторник) гостува в Плевен на 10 Август от 20:30ч. на откритата сцена в двора на Регионалния исторически музей, на 11 Август е във Велико Търново от 21:00ч. на сцената на Летния театър, част от съпътстващата програма на „Сцена на вековете. В Ловеч е на 6 Септември на сцената на Ловешка средновековна крепост, 7 Септември в Шумен – Студенски парк,  8 Септември в Русе – Канев център, 22 Септември в Созопол – Амфитеатър Созопол.
 
В протрамата представя новият си албум – LOVE SONGS Vol.1, както и световни поп и рок хитове на Стинг, Бийтълс и Дийп Пърпъл в красива симфонична интерпретация. Присъстват още авторски филмови теми и световна филмова музика - Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, популярни джаз и боса нова песни, както и хитове на Синатра. На сцената с него са Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов, джаз музикантите - Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев(ударни), Христо Минчев (бас китара) и специален гост е брилянтната цигуларка и носител на множество световни награди – Зорница Иларионова. 
 
Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.
 
Медийни партньори на турнето са Радио 1. Билети за концертите от касите на залите.

Концертите се провеждат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залите.